Gordon Ramsay a világ egyik legismertebb séfje, és egyben a Ferrari nagy rajongója. A már eddig is figyelemreméltó gyűjteménye most egy újabb maranellói ritkasággal gazdagodott: a tető nélküli Monza SP2-vel.

Biztosan ismered a tévéből, és egy sor étterme van világszerte, ezért Gordon Ramsay megteheti, hogy beszerezze magának a legjobban vágyott Ferrarikat. A sztárséf garázsában olyan modellek állnak, mint a 488 GTB és az F12 TdF, de van neki egy a LaFerrari zárt és nyitott tetős változatából is. A gyűjteménye most egy tető nélküli Ferrarival gazdagodott.

Nem tévedés, a Monza SP2 nem nyitható tetős, hanem egyáltalán nincs teteje.

A Ferrari a márka kezdete, a múlt század közepének legendás versenyautóit idézte meg ezzel a különlegességgel, aminek még szélvédője sincs, mégis legálisan használható a közúton, az alapját ugyanis egy sorozatgyártású Ferrari, a 812 Superfast adja.

A műszaki tartalma nem változott, a 6,5 literes V12-es szívómotor 810 lóerőre képes, amivel

a Monza SP2 már 2,9 másodperc alatt eléri a százas tempót, a végsebessége 300 km/óra felett van, de ahhoz már nem árt egy bukósisak.

Nem sokan élhetik át ezt az élményt, mert csak 499 példány készül belőle, az ára pedig 1,35 millió font, ami több mint félmilliárd forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Fantasztikus barchettákat leplezett le a Ferrari

Új sorozat kezdete a Monza SP1 és SP2.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában