A kilátás mellett a kanyargós szerpentinje miatt keresik fel a legtöbben a Grossglockner panorámaútját, ahol a biztonság fokozása és a környezet védelme érdekében sebességkorlátozást vezetnek be a jövőben.

Az egyik kedvenc alpesi utunk a Grossglockner Panoramastrasse, amely a salzburgi Bruckot köti össze a karintiai Heiligenbluttal a 2504 méteres Hochtor-hágón keresztül. A 48 kilométeres útszakaszt a panorámán kívül az izgalmasan kanyargó aszfaltcsíkja miatt szokták felkeresni az autósok, motorosok, akiknek a jövőben még inkább oda kell majd figyelniük a tempójukra.

A panorámaút üzemeltetője az osztrák autóklubbal és a salzburgi rendőrséggel közösen dolgozta ki azt a biztonsági csomagot, amelynek része, hogy a sebességhatárt 70 km/órára csökkentik a teljes útvonalon. A betartását rendszeresen ellenőrizni fogják, de

mint mondják, nem a büntetés a cél, hanem a közlekedés biztonsága és a környezet védelme.
A panorámaút több pontján eddig is sebességkorlátozás volt érvényben

A Grossglockner Panoramastrasse kedvelt úti célja a sportos vezetést kedvelő autósoknak, motorosoknak, és miután mi is megjártuk a panorámautat, elmondhatjuk, hogy nem csak nagy tempónál lehet élvezni a technikás, kanyargós útszakaszt. A tervek szerint hamarosan a többi osztrák panorámaúton is hasonló korlátozást vezetnek be.

(Képek: Getty Images, Player)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában