Gyakorlatilag új ez a 30 éves Lamborghini Countach
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Újabb időkapszula került elő, ezúttal 1990-ből, akkor készült ugyanis ez a Lamborghini Countach, amiben még csak 135 kilométer van. Az ára is ennek felel meg.

Minden értelemben véve a lehető legújabb ez a Countach, amit a montreali Lamborghini márkakereskedés árul. Egyrészt azért, mert a típus utolsó évében, 1990-ben készült, amikor a hasonlóan fantasztikus Diablo leváltotta. Másrészt pedig azért, mert nem valószínű, hogy létezik ennél újszerűbb példány, ugyanis csak 135 kilométer van benne.

A nyolcvanas évek végére pedig Horacio Pagani tervezte át a külsejét, és valljuk be, borzasztóan látványosak, de az eredeti formavilág harmóniáját egy kicsit elrontják a ráaggatott légbeömlők, szárnyak és lökhárítótoldatok.

Az 5,2 literes V10-es motorja 455 lóerős, amit ötfokozatú kézi váltóval lehet beosztani. Az évfordulós kiadás a Countach leggyorsabb változata, 4,7 másodperc alatt gyorsul százra és 295 km/óra a végsebessége.

Az állapotának felel meg az újszerű Countach ára is, drágább egy vadonatúj Lamborghininél: a márkakereskedés 799 900 kanadai dollárért válna meg tőle, ami 180 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.