Igen, tudjuk, hogy hihetetlenül hangzik. A Model S ugyanis, mint minden elektromos motorral szerelt jármű, arról híres, hogy már a pincéből is húz, de nem is akárhogy.

A Model S P100D minden gázföccsében 588 ló tombol, amivel negyed mérföldes gyorsulási versenyeken a vas simán győzött már le Lamborghini Aventador SV-t és McLaren 720S-t is.

Akkor mégis, hogy történhetett, hogy az elektromos gépszörny nem bírt el egy az említett csodaautóknál némileg szerényebb Acura NSX-szel? Nem akarjuk lesajnálni a Honda üdvöskéjét, hiszen az NSX is gyönyörű, és a benne zakatoló 3,5 literes, ikerturbós V6-os, kiegészítve két elektromos motorral könnyedén hoz 573 lóerőt, de azt be kell ismernünk, hogy ezt a Tesla pokolian nyomatékos elektromos hajtásának simán le kellene nyomnia egy gyorsulási versenyen.

És ez első nekifutásra megy is neki, mégpedig 0,14 másodpercet ver rá az Acurára. Aztán a második futamban megtörténik a lehetetlen. Figyelj csak!

A látványos videó magáért beszél, de azért annyit hozzáfűznénk, hogy ha pilótahibára tippelsz, muszáj egyetértenünk veled.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés