E-Beetle, e-Karmann, e-Samba, e-Kübel és e-Golf Classic.

A Volkswagen az utóbbi napokban levédetett néhány nagyon izgalmas névötletet Európában. E-Beetle, e-Karmann, e-Samba, e-Kübel és e-Golf Classic: ezek azok a típusnevek, amelyekről egyelőre csak annyit tudni, hogy a Volkswagen nem szeretné, ha más tenné rá a kezét. Mi azért nagyon reméljük, hogy valódi termékfejlesztési projektek is vannak a nevek mögött, mert szívesen megnéznénk a Bogár, a csodaszép apró roadster, a tetőablakos kisbusz, a terepjárócska és persze az Egyes Golf elektromos újragondolását!

Egy klasszikus Bogár (zöld) és egy elektromos hajtással felújított egyedi e-Käfer
Az első generációs mikrobusz gyári átalakítási technológiával már megérte a feltámadást: E-Bulli néven megvásárolható, de még E-Samba is lehet belőle! A sárga I.D. Buzz viszont egyelőre prototípus szinten várja, hogy kér-e belőle a piac
Az Egyes Golf GTI szelleme a kis Up! GTI-ben már feltámadt, de jöhet még valami elektromos újraélesztés is!

Némi reményre ad okot az elektromos hajtással újragondolt klasszikusok megvalósulásának lehetőségével kapcsolatban, hogy az E-Bullit (ami akár E-Samba is lehetett volna) már prototípus-szinten meg is csinálta a Volkswagen, elektromos klasszikus bogár is készült már egy magánprojekt keretében - és persze időről időre más gyártóknál is felmerül hasonló ötlet. Ha a Citroën Mehari is megélhetett egy elektromos feltámadást, miért ne sikerülhetne ugyanez a Kübelwagennek vagy a Karmann Ghiának is?

A Citroën Mehari már megélt egyfajta elektromos feltámadást
Talán a Karmann Ghiának is sikerül...
És ezt olvastad már?
Két év alatt kétmillió forinttal drágultak a használt autók