Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A jövő utazóautóját képzelte el a Citroën azzal a futurisztikus tanulmányautóval, amelynek neve egy korábbi legendás típusnak, a CX-nek állít emléket.

Megmutatta az első képeket a Citroën arról az autóról, amellyel a párizsi autószalonon kápráztatja majd a közönséget. A CXperience Concept neve ötletes, hiszen nem csak a légellenállási együttható jelére utal, hanem a Citroën egyik legendás típusának, a CX-nek is emléket állít.

A CXperience Concept pedig ahhoz hasonlóan egy hatalmas utazóautó: aktív aerodinamikával áramvonalasabbá tett karosszériája 4,85 méter hosszú, 2 méter széles és 1,37 méter magas. A lenyűgöző megjelenéséről pedig a LED-es fényszórók és a 22 colos kerekek is gondoskodnak.

A derékszögben kétfelé nyíló ajtókon megközelíthető utastérben jó képet kaphatunk arról, hogyan képzelik a franciák a tökéletes utazóautót. A memóriahabos ülések fotelszerűek, a műszereket head-up display vetíti ki a vezetőnek, a szélvédő mögött fedélzeti kamerát találunk, a műszerfalra pedig 19 colos képernyő került, ahová mobiljukról is megoszthatnak tartalmat az utasok.

A jövő utazóautója természetesen hibrid hajtást kap: a benzinmotor 150-200 lóerős lehet, az elektromotor pedig 80 kW-os. Az akkumulátor egy feltöltésével 60 kilométert lehet megtenni tisztán elektromosan, és ha minden erejére szükség van, akkor 300 lóerőt képes bevetni a Citroën újdonsága. Ha ebben a formában nem is valósul meg a CXperience Concept, a hírek szerint a C5 hamarosan érkező utódja hasonló stílusú autó lehet.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.