Sergio Marchionne, a Fiat-csoport első embere egyértelműen utalt rá, hogy hamarosan a Ferrari kínálata is egy crossoverrel bővül. Még nem tudni, milyennel, de addig is szokd a gondolatot, itt a terepesített GTC4Lusso, ami nem is néz ki rosszul.

2022-ig több mint duplájára növelné a profitját a Ferrari, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy egy crossover is legyen a kínálatban. Azt, hogy új kategóriába lép a maranellói márka, nemrég a Fiat-csoport első embere, Sergio Marchionne is megerősítette. Igaz, azt is hozzátette, hogy ne egy sziklamászó terepjárót képzeljünk el, igazi Ferrari lesz ez is.

Lehet, hogy jövőre már mutatnak belőle valamit, de addig csak az olyan tervekkel hangolódhatunk rá, mint amilyet az SP Designs készített. Fogtak egy GTC4Lussót, ami már eddig is több tabut ledöntött a Ferrarinál, hiszen egy összkerékhajtású, kombiszerű sportkocsi, és terepjárós kiegészítőkkel látták el. Az eredmény pedig egészen jól néz ki.

Nincs egyedül a Ferrari azzal, hogy szabadidő-terepjárót kellett felvennie a kínálatába azért, hogy megőrizze a versenyképességét. A Porsche már a Cayenne harmadik generációját mutatta be, ott a Bentley Bentayga, és hamarosan jön a Lamborghini Urus és a Rolls-Royce Cullinan is. Meglátjuk, hogy a Ferrari hogyan szabja saját stílusára ezt a kissé bumfordi kategóriát.

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó