Ha minél szélesebb, annál jobb, akkor ez a Shelby Mustang eszméletlenül jó

Már az is elég meggyőző volt, amikor a Shelby néhány hónapja bemutatta a Super Snake legújabb kiadását 750 lóerővel, most pedig rádobtak még egy lapáttal, és alaposan ki is szélesítették.

Carroll Shelby nyomdokain izmosítja a Fordokat a Shelby American, és most kijöttek a Ford Mustang legújabb változatával, ami minden eddigit lesöpör az asztalról. Az 50. évfordulós Super Snake kiadás alapjára épül, de alapjában különbözik tőle, hiszen úgy kiszélesítették, hogy hátul csak a 20 colos kerekek nyomtávja 10 centivel nőtt.

A motorja nem változott, az 5 literes V8-as Ford-motorra kompresszort tettek, így alapból 680 lóerős, de egészen 750 lóerőig növelték a teljesítményét. A Shelby Super Snake ezzel 3,5 másodperc alatt gyorsul százra és 10,9 másodperc alatt futja a negyed mérföldet. Az irdatlan teljesítményhez új futóművet és Brembo fékeket is adnak.

Még csak koncepció, de a Shelby reményei szerint őszre már elkészül a közútra való változat, ami nehéz perceket okozhat a Dodge Challenger Demon számára. A Shelby ígérete szerint ugyanis a szuperszéles Super Snake nemcsak egyenesben gyorsulásra való lesz, hanem kanyargós pályán is oda lehet vele csapni.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon