Már az is elég meggyőző volt, amikor a Shelby néhány hónapja bemutatta a Super Snake legújabb kiadását 750 lóerővel, most pedig rádobtak még egy lapáttal, és alaposan ki is szélesítették.

Carroll Shelby nyomdokain izmosítja a Fordokat a Shelby American, és most kijöttek a Ford Mustang legújabb változatával, ami minden eddigit lesöpör az asztalról. Az 50. évfordulós Super Snake kiadás alapjára épül, de alapjában különbözik tőle, hiszen úgy kiszélesítették, hogy hátul csak a 20 colos kerekek nyomtávja 10 centivel nőtt.

A motorja nem változott, az 5 literes V8-as Ford-motorra kompresszort tettek, így alapból 680 lóerős, de egészen 750 lóerőig növelték a teljesítményét. A Shelby Super Snake ezzel 3,5 másodperc alatt gyorsul százra és 10,9 másodperc alatt futja a negyed mérföldet. Az irdatlan teljesítményhez új futóművet és Brembo fékeket is adnak.

Még csak koncepció, de a Shelby reményei szerint őszre már elkészül a közútra való változat, ami nehéz perceket okozhat a Dodge Challenger Demon számára. A Shelby ígérete szerint ugyanis a szuperszéles Super Snake nemcsak egyenesben gyorsulásra való lesz, hanem kanyargós pályán is oda lehet vele csapni.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon