A nagyon limitált szériában készülő szuperautóknál nem ritka, hogy már azelőtt eladják az összes példányt, hogy egyáltalán bemutatták volna. A legújabb Lamborghinivel, a Sián nyitott tetős változatával éppen ez a helyzet.

A tavalyi frankfurti autószalon sztárja volt a Lamborghini extrém formájú szuperautója, egyben a márka eddigi legizmosabb modellje, és az első hibridje.

A Sián később a néhai Ferdinand Karl Piëch, a Volkswagen-csoport vezérének emlékére kapta az FKP 37 utónevet, és csak kevesen örülhetnek neki, összesen 63 példányt építenek belőle.

A most bemutatott roadster legalább olyan feltűnő formájú lett, mint a kupé, és ahhoz hasonlóan a Lamborghini eddigi legizmosabb hajtásláncát kapta. A 6,5 literes V12-es motorja önmagában 785 lóerős, ez tizenöttel több, mint az Aventador SVJ teljesítménye.

amivel gyorsítás nélkül akár 130 km/óráig is képes vitorlázni a benzinmotor használata nélkül. A mozgási energiát pedig nem egy akkumulátorba táplálja, mint a hibridek, hanem egy szuperkondenzátort tölt fel akár már egyetlen fékezés alatt.

Az ára 2,5 millió euró, ami 880 millió forintnak felel meg, és nem csak ezért fogsz keveset látni belőle, hanem azért is, mert csak 19 darabot gyártanak. Megrendelni egy lottóötössel a zsebben sincs esélyed, mert az összes példány elkelt már a bemutatója előtt.

Ezt még megkaphatod:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.