Mick Schumacher és Nyikita Mazepin ezzel az autóval repítheti vissza a csapatot a középmezőnybe.

Tegnap, azaz csütörtökön váratlanul jött a bejelentés a Haastól, hogy már pénteken, a mezőnyből elsőként rántja le a leplet a 2022-es idényre szánt autójáról, a VF-22-ről. Ez meg is történt, mi pedig megmutatjuk, hogy néz ki Mick Schumacher és Nyikita Mazepin idei versenygépe, ami megfelel – a szakértők szerint – a sportág történetének legnagyobb változását hozó szabálycsomagnak:

A képek értelemszerűen csak stúdiófotók, sima számítógépes látványtervek, vagyis olyan nagyon sokat nem árulnak el. Az amerikai istálló természetesen szándékosan nem mutatja részletesebben az autót, nehogy valamelyik másik istálló leleshessen valami (aerodinamikai) megoldást. Mindez pedig azt jelenti, hogy a Haas VF22-öt majd csak az első téli teszthéten láthatjuk Barcelonában, február utolsó teljes hetén.

Az viszont így is egyértelműen látszik, hogy autó dizájnja nem sokban tér el a tavalyi modelltől, ezt is az oroszos fehér-kék-piros uralja, ami nem annyira meglepő, hiszen nemcsak az orosz Mazepin maradt a csapatnál, hanem a vele együtt érkező orosz főszponzor, az Uralkali is.

A Haas terve egyébként az lenne, hogy a tavalyi gyalázatos szezon után (amit bevallottan beáldoztak a 2022-es versenygépük fejlesztésének) idén visszaküzdi magát a középmezőnybe – elméletileg a nagy szabályváltozás igencsak összehúzza a mezőnyt és nem lesznek akkora különbségek, legalábbis a szakértők ezt remélik.

További autóbemutatók időpontjai:

  • Február 9. – Red Bull
  • Február 10. – Aston Martin
  • Február 11. – McLaren
  • Február 14. – AlphaTauri
  • Február 17. – Ferrari
  • Február 18. – Mercedes
  • Február 21. – Alpine
  • Február 27. – Alfa Romeo

A Williams még nem jelentett be hivatalos dátumot.

(Fotó: Haas F1 Team)

Ez is érdekelhet:

Az FIA elárulta, ki lenne a világbajnok, ha a bíróság helyt ad a Mercedes óvásának

Ki ne emlékezne a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj izgalmaira, a sportfelügyelői döntések káoszára.

„Bottas egy igazi lúzer” – állítja a Red Bull

Bottas is kikerülhetetlen téma volt, amikor saját pilótájának idényét értékelte a Red Bull.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában