Hamilton elmondta, mi gátolja abban, hogy a Ferrarihoz szerződjön
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Állandó jelleggel visszatérő dolog Lewis Hamilton Ferrarihoz való igazolása, amelynek olykor maga a brit szolgáltat alapot. Most éppen ott tart a dolog, hogy a maranellóiak filozófiája miatt nem hagyná el (soha) a Mercedest.

2019-ben az a helyzet állt elő a Ferrarinál, hogy nem Sebastian Vettel a csapat vezére, hanem a második F1-es idényét töltő Charles Leclerc – legalábbis az eredményeket nézve, mert papíron továbbra is a négyszeres világbajnokot tekintik az első számú pilótának Maranellóban. Ez pedig azzal is jár, hogy olykor Vettel javára és Leclerc kárára döntenek futam közben.

Nemtetszésének egyébként már több esetben is hangot adott a fiatal monacói, és most Lewis Hamilton is elmondta, hogy ez a filozófia, mennyire nem szimpatikus neki, és ez is gátolja őt a csapatváltásban:

„A Ferrarinál mindig is az volt az alapfelfogás, hogy kell egy elsőszámú és egy második számú pilóta. Szerintem ez nem egy jó filozófia.”

Hamilton elmondása szerint, amikor 2013-ban már világbajnokként elhagyta a McLarent a Mercedesért, rögtön leszögezte új csapatánál, hogy nem akarja, hogy első számú versenyzőként kezelje őt, és ez azóta sem változott nála:

„Elmondtam, hogy ugyanazt a csomagot és ugyanazokat a lehetőségeket szeretném megkapni, mint a csapattársam. Tudtam, hogy ha keményen dolgozok és jobb munkát végzek, akkor én fogok győzni. Továbbra is ez a hozzáállásom ehhez a témához.

(Forrás: motorsport.com, fotó: Getty Images)

Az ötszörös világbajnok brit ugyanakkor elismeri, hogy...

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.