Nem tetszenek neki az új szabályok, de reméli, hogy tévesen ítéli meg őket.

Lewis Hamilton nem hiszi, hogy a 2017-es szabályváltoztatások megteszik majd a hatásukat, és jobb lesz tőle a sportág, de reméli, hogy az eredmények majd rácáfolnak.

Hamilton kifejtette, hogy szerinte ennyi nem elég a csodához, és ugyanannyira értelmetlenek lesznek ezek a változtatások is, mint például az időmérős szabályok is, amikor mégis visszatértek a 2015-ös formátumhoz.
„Óvatosan kell véleményt mondanom, de szerintem nem túl jó ötlet az új szabálycsomag, amit be akarnak vezetni. Nyilvánvalóan nagyon keményen fog dolgozni a csapat, hogy kihozzuk a legjobbat belőle, de nem vagyok benne biztos, hogy azt fogjuk elérni ezzel, amit el kéne érnünk.”

„Remélem azonban nem lesz igazam, és ez nem lesz egy olyan katasztrófa, mint az új időmérős rendszer. Szeretnék tévedni ezzel kapcsolatban, mert ha ezek a szabályok sem segítenek, akkor megint évekig egy helyben fogunk állni.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg sem ezektől a szabályoktól várja a csatát, ugyanis szerinte nem fogja egy szélesebb autó feltétlen izgalmasabbá tenni a futamokat. A német szerint a megnövekedett leszorítóerő csak még nehezebbé fogja tenni az előzéseket.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában