Alonso szerint Verstappen lesz az, aki megtöri a britet.

Szoros csata folyik az idei Forma–1-es szezonban Lewis Hamilton és Max Verstappen között, jelenleg a holland áll közelebb a világbajnoki címhez (négy fordulóval a vége előtt előnye 19 pont), ami számára az első lenne, míg a britnek ugye a – rekordot jelentő – nyolcadik.

Néhány pilóta, többek között Fernando Alonso is letette már a voksát a két vb-aspiráns közül az egyikre, a kétszeres világbajnok szerint egyértelműen Verstappen lesz a befutó a végén:

„Vajon összeomlik a nyomástól Lewis? Igen, Maxnak köszönhetően. Ez száz százalék. Amikor Lewisnak csak csapattársával, Valtteri Bottasszal kell megküzdenie a vébécímért, akkor minden nagyszerű, de ha nyomást érez, rögtön bajba kerül.”

A spanyol jól ismerheti Hamiltont, ugyanis még 2007ben egy idény erejéig csapattársak voltak a McLarennél, ahol nemegyszer a sportszerűtlenségig elmentek kettejük csatájában.

Alonso korábban megjegyezte, hogy a brit nemzetiségű pilótáknak könnyebb dolguk van az F1-ben – amit ő leginkább a szigetországi médiának tulajdonít –, és erre most is utalt, hozzátéve, hogy szerinte a fiatal Verstappen nagyon jól veszi ezt az akadályt is:

„Az idei szezonban is látható volt, hogy beindul a brit gépezet, Max azonban remekül kezeli ezt. A pályán kívül is érdekes ez a bajnokság.”

Ha már Alonso:

Alonso csak egy dolgot bánt meg Forma–1-es karrierje során

És nem azt, hogy nem nyert több világbajnoki címet.

Ez is érdekelhet:

Bottast hibáztatja Hamilton és a Mercedes csapatfőnöke is

Mindketten úgy vélik, hogy Bottas pocsék rajta döntően befolyásolta a futamot.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Tökéletes mindenes, csak a turbó zavar benne – Kia Sportage PHEV-teszt
.