Van, aki szerint Lewis Hamilton nem érdemli meg, hogy a sportág legnagyobbjai között tartsák számon. Természetesen indok is van. Neked mi a véleményed erről?

Hamilton a hétvégi Török Nagydíjon aratott győzelmével világbajnok lett, ami egyben azt is jelenti, hogy beállította Michael Schumacher utolérhetetlennek tűnő, 7 világbajnoki címet számláló rekordját – brit újságírók szerint honfitársuk megérdemelné, ha lovaggá ütnék.

Arról ugyan megoszlanak a vélemények, hogy Schumacher vagy Hamilton-e a jobb/a Forma–1 valaha legjobb pilótája, a két versenyző képességeit, teljesítményeit és eredményeit viszont senki sem vonja kétségbe.

És akkor itt jön a képbe a hatszoros sznúkervilágbajnok, Ronnie O’Sullivan, aki szerint Hamilton nem tartozhat az F1 legjobbjai közé, és egyáltalán nem érdemli meg a lovagi címet sem:

Sullivan szerint Hamiltonnak csak a saját csapattársát, Valtteri Bottast kell legyőznie, aki viszont boldogan eljátssza a másodhegedűs szerepét. Ez az egész pedig olyan, mintha neki mindig nagyobb lyukba kellett volna eltennie a golyókat, mint ellenfeleinek.

merthogy az angol sznúkeres szemében sokkal nagyobb érdem, ha valaki egy mindenki számára (sokkal) egyenlő(bb) feltételeket biztosító sportágban tud folyamatosan nyerni.

És neked mi a véleményed erről?

(Forrás: The Independent, racingpoint.hu, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.