Az Audi már korábban bemutatta a Q5 ráncfelvarrott változatát, most pedig a csúcsmodellen volt a sor. Nem mondtak még le a dízelről: hathengeres TDI-vel érkezik a friss SQ5.

2016-ban jelent meg az Audi Q5 jelenlegi generációja, és idén mutatták be a ráncfelvarrott változatát, ami szélesebb hűtőmaszkot és íveltebb formájú fényszórókat kapott, a hátsó lámpák is újak. Az Audi először az alapmodelleket vezette be, most pedig itt a kínálat csúcsmodellje, az SQ5, ami továbbra is dízelmotoros.

A motorházfedél alatt a 3 literes V6-os TDI dolgozik, aminek a teljesítményét egy kicsivel vissza kellett venni,

hogy megfeleljen a 2021-től érvényes emissziós normáknak. De nem sokkal: a lóerők száma 347-ről 341-re csökkent, ami aligha érezhető, a legnagyobb nyomaték maradt 700 Nm. A dízelnek egy 48 voltos mild hibrid rendszer is besegít.

A nyolcfokozatú automata sebességváltóval és összkerékhajtással az SQ5 elég gyors tud lenni, 5,1 másodperc alatt sprintel százra,

a végsebessége eléri a 250 km/órát. A quattro hajtás a nyomatéknak akár a 85 százalékát is a hátsó kerekekre tudja irányítani, az opcióként rendelhető sportdifferenciállal és légrugózással lesz igazán nagyautós a Q5 csúcsmodellje.

Ez is érdekelhet:

Már az Audi Q5-nek is van kupéformájú változata

Nem maradhat ellenfél nélkül a BMW X4 és a Mercedes GLC.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában