Helikopterről távirányítással GT-R-t vezetni elég nagy királyság
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden gémer álmát váltotta valóra a Nissan, amikor egy PlayStation 4 kontrollerével irányíthatóvá tett egy igazi GT-R-t. A távirányítást pedig olyan pilóta kezébe adta, aki már szimulátoron is bizonyította a rátermettségét.

Jann Mardenborough egy 26 éves srác, nem mellékesen a Nissan autóversenyzője. De nem akárhogyan jutott ehhez az álláshoz, hanem a japán márka 2008 óta futó GT Academy programjában, ahol 90 ezer játékost győzött le szimulátoron, hogy végre egy igazi versenyautó kormánya mögé ülhessen. 2011-ben nyerte meg a programot, és a következő években már a dubai és Le Mans-i 24 órás futamokon indulhatott.

Most is egy GT-R-t vezetett, de nem a megszokott módon. A Nissan nem is bízhatta volna nála hozzáértőbbre a legújabb prototípusának az irányítását, hiszen ezt a sportkocsit úgy alakították át, hogy a PlayStation 4 DualShock kontrollerével is vezethető legyen. A kormányt, a váltót, a gázt és a féket négy elektromotor kezeli, amelyeknek hat számítógép másodpercenként százszor adja ki a parancsot.

Jann pedig rögtön a silverstone-i pályán próbálhatta ki a gépet, méghozzá egy Robinson R44 Raven II helikopterből, ami erre az alkalomra külön engedélyt kapott az alacsony magasságú repüléshez. Nem spórolt a tempóval, hiszen az egyenesben 211 km/órát ért el úgy, hogy csak felülről látta a GT-R/C névre keresztelt prototípust. 1 perc 17,47 másodperces köridejével 122 km/órás átlagot ért el a 2,6 kilométeres rövid pályán.

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.