A Hennessey nem egyszerűen a világ leggyorsabb szupersportautójának címére pályázik, de a leggyorsabb roadstert is megépítené. Két évvel a zárt tetős modell után nyitott tetővel is bemutatkozott a Venom F5.

Az amerikai Hennessey Performance egyszer már feliratkozott a világ leggyorsabb szupersportautói közé, amikor a Lotusból épített Venom GT sebessége a Bugatti Veyron rekordját is megszorongatta. A cég legújabb modellje a Venom F5 névre hallgat, és mindenben felülmúlná az elődjét, természetesen ezzel is rekordra törnek majd.

A 2017-ben bemutatott Venom F5-ből három évvel később készült el a gyártásba kerülő változat,

és bár a roadstert már akkor bejelentették, csak mostanra lettek készen a nyitott tetős modellel. A Venom F5 paraméterei nem változtak, a 6,6 literes biturbó V8-as motorja 1841 lóerős teljesítményre és 1617 Nm nyomatékra képes.

A Venom F5-nek még nincs hivatalos végsebesség-adata, de a Hennessey azt állítja, hogy

480 km/óránál mindenképpen gyorsabb lesz, az ötszáz feletti tempó sem elképzelhetetlen.

A kivehető tetős változattal is hasonló sebesség elérése a cél, amivel a Venom F5 Roadster a világ leggyorsabb nyitott tetős szupersportautója lenne.

A levehető tető egyébként mindössze nyolc kilogrammot nyom, egy méretre szabott táskában tárolható, de

a Hennessey egy állványt is ad a szénszálas anyagból készült tetőhöz, ha lakásunk díszének szánjuk.

A roadster egyébként nem sokkal nehezebb a zárt tetős modellnél, 1360-ról 1405 kilogrammra nőtt a tömege. Csak 30 példányt építenek belőle, hárommillió dolláros áron.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen egyszerű driftgépet építeni