A világ leggyorsabb közúti autója lenne a Venom F5, és most bemutatták azt a változatát, ami jövőre gyártásba is kerül. A Hennessey szuperautójával az 500 km/óra elérése a cél, a méréshez a NASA segítségét is igénye veszik.

Az amerikai Hennessey már három éve bemutatta a legújabb szuperautójának prototípusát, és most leleplezték azt a változatot, ami jövőre végre gyártásba is kerül. A Venom F5 teljes egészében szénszálas anyagból készül, ezért a karosszériaváz mindössze 86 kilogramm, és a menetkész szuperautó is csak 1360 kilogrammot nyom.

A 6,6 literes biturbó V8-as motorja bioetanollal tankolva 1841 lóerős teljesítményre képes,

1617 Nm a maximum nyomatéka, és hétfokozatú robotizált váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. 2,6 másodperc alatt gyorsul százra, de nem is ez a lényeg, hiszen a 200 km/órát 4,7 másodperc, a 300-at 8,4 másodperc alatt éri el, és ez még bőven nem a vége.

15,5 másodperc alatt rajtol 0-ról 400 km/órára, kétszer olyan gyorsan, mint a Bugatti Chiron, és hét másodperccel gyorsabban, mint a Koenigsegg Regera. A végsebessége még nem derült ki, de a Hennessey szerint az 500 km/órát is elérheti.

Jövőre próbálják ki, amihez a NASA segítségét kérik, a Kennedy űrközpont öt kilométer hosszú kifutópályáját használják majd.

A Venom F5 belső tere csak a legszükségesebbeket tartalmazza, mint a műszerfal 7 colos kijelzője, és az összes kapcsoló a kormánykerékre került, hogy nagy tempónál is biztonságosan lehessen kezelni, a középső 9 colos multimédiás képernyő pedig hangvezérléssel is irányítható.

Opciók nincsenek, csak a karosszéria és az ülések színét választhatja ki a vevő.

A kerekek elöl 19, hátul 20 colosak, elöl 265, hátul 345 mm széles Michelin Pilot Cup Sport 2 abroncsokkal. Jövőre kezdődik a gyártás a Hennessey texasi műhelyében, összesen 24 példányt építenek a Venom F5-ből.

Az ára 2,1 millió dollár, ami több mint 600 millió forintnak felel meg, ennek ellenére már 14-et eladtak a világ egyik leggyorsabb szuperautójából.

Ez is érdekelhet:

500 km/óra feletti tempóval döntött sebességrekordot az SSC Tuatara

A Bugatti és a Koenigsegg rekordját is alaposan felülmúlta a Shelby Supercars szuperautója.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Japán ritkaság volt a sportos és megbízhatatlan Nissan

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés