A Jazz hagyományosan a legpraktikusabb kisautó a piacon, és ezen a téren a most leleplezett új generáció is élen jár majd. A tágas utastér mellé modernebb műszerfalat és hibrid hajtást kap a Honda újdonsága.

Ha a legpraktikusabb kisautót keresed, akkor hosszú ideje a Honda Jazz a megfelelő válasz, és a most bemutatott új generációja sem tér le erről az útról. A méreteit még nem árulta el a gyártó, de az egyterű forma és a variálható ülések továbbra is ideális családi autóvá teszik a Honda kisautóját, ami azonban több téren újat mutat.

A stílusa szakít a sportos vonallal, az új Jazz inkább barátságosan lekerekített formájú lett.

A mai divatnak megfelelően szabadidős változatot is készítenek belőle, aminek Crosstar lesz a neve. Ennek a modellnek nagyobb a hasmagassága, fényezetlen műanyag burkolatok és tetősínek kerültek rá, és az üléshuzat is vízálló.

Az új Jazz műszerfala sokkal modernebb a korábbinál.

A kétküllős kormánykerék mögött színes képernyő mutatja az adatokat, a középre került érintőképernyőn új rendszer fut, ami úgy kezelhető, mint a mobiltelefonoké, és Android Auto és Apple CarPlay kivetítésre is képes. A tárolóhelyek közelében USB töltőket helyeztek el.

A Honda kizárólag hibrid hajtással kínálja majd az új Jazzt,

de a motorról még nem árult el részleteket. A márkának mindenesetre nagy tervei vannak, 2022-re már csak hibrid vagy elektromos autót szeretnének eladni. A Jazz, aminek a felszereltségéből a távolságtartó és sávtartó rendszerek sem hiányoznak, 2020-ban érkezik a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

Már tudjuk, hogy mennyibe kerül a Honda elektromos kisautója

Az elektromos MINI-t vagy a Hondát választanád?

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában