A Honda fokozatosan árulja el a részleteket az első teljesen elektromos autójáról. A frankfurti autószalonon már a gyártásba kerülő változatot mutatták meg, és ezzel egyszerre az is kiderült, mennyit kérnek érte.

Nagy sikert aratott a Honda elektromos kisautójának tanulmánya, és bár a végleges modell a sportosan vagány helyett inkább barátságos megjelenésű lett, így is őrülten népszerű lehet. A dizájnját már ismerjük, és néhány alapvető adatot is elárult róla a Honda, a frankfurti autószalonra pedig már azt a végleges modellt vitték el, amit meg is lehet venni.

A Honda e néven gyártásba kerülő elektromos kisautó 3,89 méter hosszú, 1,75 méter széles és 1,51 méter magas lesz, a tengelytávja 2,53 méter, és ennek is köszönheti, hogy kilenc méternél kisebb körön képes megfordulni.

Az otthonosan berendezett utastere négyüléses, ami mögött 171 literes a csomagtér, de a hátsó üléseket ledöntve már 857 litert lehet kihasználni.

A hátsó kerekeit hajtja az elektromotor, alapból 136 lóerővel és 315 Nm nyomatékkal, amivel az 1,5 tonnás kisautó legfeljebb 145 km/órával hasíthat.

A padlóba épített akkumulátor 35,5 kilowattórás, ennek egy feltöltésével körülbelül 220 kilométert lehet megtenni,

ami városban elég is lehet. A töltés 6,6 kilowattos utcai vagy fali töltővel és 100 kilowattos villámtöltővel is lehetséges.

A Honda most elárulta, hogy az újdonság ára az elektromos autókra járó állami támogatással 9 599 000 forinttól indul.

Ezért a pénzért elég gazdag szériafelszereltség jár, így az automata klíma, az ülésfűtés, a dupla 12,3 colos érintőképernyő és a LED-es fényszórók mellett a távolságtartó és sávtartó rendszerek, de még a kamerával helyettesített visszapillantók is benne vannak.

Lesz egy Advance változat is, ami 154 lóerőre képes,

és a 10 999 000 forintos árába automata parkoló asszisztens, fűthető kormánykerék, 230 voltos töltő, prémium hifi és holttérfigyelő is tartozik, ennek a középső visszapillantó tükre is kamerás. A Honda e elsőként a brit, francia, német és norvég vevőknek lesz elérhető, de mostantól a magyarországi kereskedésekben is meg tudod rendelni.

A MINI elektromos hajtású változata nagyon hasonló áron kerül forgalomba, és a paraméterei is elég közel állnak a Hondáéhoz. Melyiket választanád?

Mennyire jól áll a MINI-nek, hogy elektromos lett!

Megnéztük a BMW i3-nál elérhetőbb elektromos autót.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

Hogy miben lesz más az F1 2024-es idénye az eddigiektől? Csak fontos apróságokban

További cikkeink a témában