Tágas városi kisautót akarsz turbó nélkül? Itt a megújult Jazz

Már eddig is a Honda Jazzt ajánlottad mindenkinek, aki tágas utasterű megbízható kisautót keres, és az idei ráncfelvarrás után még inkább így fogsz tenni. Ha bírod a japán technikát, de nem kérsz a turbós motorokból, akkor a 130 lóerős új Jazz ideális választás.

Tombol a downsizing, már nem ritka, hogy családi kombikat és szabadidő-terepjárókat szerelnek ezres, háromhengeres, turbós motorokkal. Ha a feltöltés nélküli erőforrások híve vagy, egyre kevesebb típusból válogathattál. De a trend megfordulni látszik, hiszen előbb a Toyota, majd most a Honda mutatta be megújított kisautóját egy kicsivel nagyobb szívómotorral.

Nem olyan régen a Toyota újította meg a Yarist, és nem csak az általunk is próbált hibridet tette minden eddiginél jobbá, de a kiskocsi méretéhez képest egészen nagy, 1,5 literes szívómotort is bemutatott hozzá. Most pedig ugyanígy tett a Honda is a Jazz ráncfelvarrásakor, amikor az eddigi egyetlen, 1,3 literes, 102 lóerős benzines mellé kihozta az 1,5-öst.

Egy hagyományos, turbó nélküli négyhengeres benzinesről van szó, ami persze a leghatékonyabbak közé tartozik ebben a műfajban. Mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a Honda által szívesen alkalmazott fokozatmentes CVT erőátvitellel a gyári fogyasztása csak 5,4 liter száz kilométeren, és ebben az esetben nem feltétlen hihetetlen ez az érték.

De a 130 lóerős teljesítmény arra is elég, hogy fürgén vigye előre az elődjénél könnyebb Hondát. Meg arra, hogy sportosabb változat is készüljön vele, aminek Dynamic a neve. Ezt a Jazzt a piros peremű légterelővel szerelt lökhárítójáról, hátsó szárnyáról, 16 colos könnyűfém kerekeiről és LED-es fényszóróiról ismered meg, bent sárga cérnával varrták a kormány bőrhuzatát.

A Jazz többi változata is megújult, de a változásokat csak a régi mellé téve fogod észrevenni. Mindenesetre elmondjuk, hogy átszabták az első és a hátsó lökhárítókat, egy kicsit harmonikusabb lett a forma. Még mindig ez az egyik legtágasabb kisautó, hiszen 345 literes a csomagtere, az ülései síkba dőlnek, és akár 2,5 méter hosszú és 1,3 méter magas dobozt is elvihetsz vele.

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon