Látványos tuningautókat nemcsak életnagyságban, hanem 1:64 méretarányú Matchbox-méretben is lehet készíteni, és a műfaj egyik mestere ezúttal a Toyota Suprából alkotott.

A Supra előző generációja elképesztő népszerűségnek örvend, főleg a Halálos iramban első része óta, és ez az értékén is látszik. Nincs mindenkinek pénze a legendás sportautóra, de a játékautó-változatát bárki megengedheti magának, és aki nem elégszik meg az elnagyolt részletekkel és a kívánnivalót hagyó kidolgozással, kézügyességgel egyedi tuningautót is építhet belőle.

A játékautó-tuning egyik legnagyobb mestere a Jakarta Diecast Project, amelynek YouTube-csatornája már 150 millió megtekintésnél jár.

Az indonéz mester 1:64-es méretarányú, fémkarosszériás játékautókhoz alkot egyedi, kézzel készült tuningot,

és nemrég egy Toyota Suprát alakított át mesterien a Hycade néven alkotó digitális művész tervei alapján.

A Hot Wheels által gyártott, eleve tuningolt Suprát rengeteg munkaóra során építette át, az eredményt pedig bármelyik modellautó-gyűjtő büszkén a vitrinjébe állítaná.

A munkához persze jó minőségű szerszámokon (kisméretű ékszerészkörfűrészek, szikék, festékszórók, ecsetek, csiszolópapírók és -szivacsok) és olcsó alapanyagokon (modellezéshez használt festékek, polisztirol lapok, gyanták, polikarbonát ablakok) kívül kreativitásra és kézügyességre is szükség volt.

A 18 perces videót azért is érdemes végignézni, mert lépésről lépésre láthatjuk az alkotás folyamatát, a végén pedig diorámás környezetbe helyezve gyönyörködhetünk a Suprában. A mindössze hét centiméteres tuningautó egyedi könnyűfém kerekeket és abroncsokat, egyedileg gyártott motort és részletesen kidolgozott belső teret is kapott.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One