A Toyota hazai vezérképviselete személyautókat, kisbuszokat és teherautókat ajánlott fel az egészségügyi veszélyhelyzet idejére.

Nagylelkű felajánlással segíti a koronavírus elleni küzdelmet a magyarországi Toyota Central Europe Kft. – jelentette be Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az Önkéntességért és adományokért felelős akciócsoport vezetője április 6-án, hétfőn Budaörsön, a cég központjában, miután Magyarország egyik vezető autópiaci szereplője, a Toyota, és hazai márkakereskedői hálózata 20 autót ajánlott fel használatra a koronavírus járvány elleni védekezési feladatok támogatására.

A Toyota hazai vezérképviselete összesen húsz személygépkocsit, kisbuszt és teherautót ajánlott fel az egészségügyi veszélyhelyzet idejére. Az akciócsoport vezetője elmondta, hogy a szakmai szervezetekkel egyeztetve a járműveket – hasonlóan más adományokhoz – oda juttatják el, ahol a legnagyobb szükség van azokra: az Országos Mentőszolgálathoz, a kiskunhalasi járványkórházba és a segélyszervezetekhez. A kiskunhalasi létesítmény hat autót kap a dolgozók szolgálatba járására, az akciócsoport tagjaként működő segélyszervezetek pedig nyolc teherautót használhatnak az adományok célba juttatásához.

A Toyota, amely értékesítési tevékenységét a járványügyi helyzetre való tekintettel online felületre terelte, és szerviztevékenységét szigorú fertőzésmegelőzési intézkedések mellett a halaszthatatlan javítási/karbantartási munkálatokra koncentrálja, az ennek következtében felszabaduló márkakereskedői és importőri tesztautókat ajánlotta fel a védekezéssel kapcsolatos logisztikai feladatok támogatására.

„A kormány minden forrást biztosít a koronavírus elleni védekezés frontvonalában küzdőknek, de az ilyen felajánlások erősítik a társadalmi összefogást. Ez a küzdelem csak együttes erővel vezethet sikerhez. A segitunkegymasnak.hu oldalra érkezett minden felajánlásnak megtaláljuk a legjobb helyet, és köszönjük azoknak a cégeknek és magánembereknek, akik már most is önzetlenül segítik a védekezést.” – mondta Révész Máriusz.

„Ezekkel a járművekkel embereket és eszközöket is szállíthatunk, egyebek mellett mintavétel elvégzése céljából, tehát a mentőautók leterheltsége érdemben csökkenni fog.” – fűzte hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus elleni védekezés sosem látott kihívás elé állítja az államapparátust, amelyben a szervezési feladatok, a személyi és tárgyi erőforrások előteremtése egyaránt komoly terhet jelentenek. Éppen ezért természetes számunkra, hogy felszabaduló tesztautó-kapacitásainkat felajánljuk ezen terhek enyhítésére, így hozzájárulva az első vonalban küzdő, hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók és karitatív szervezetek munkájának eredményességéhez.” – így indokolta a Toyota döntését a támogatásról László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója.

És ezt olvastad már?
Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő