Te jössz, Elon – ezzel az üzenettel tette ki óriásplakátját a genfi autószalon egyik pavilonjára a Hyundai, hozzátéve, hogy a most bemutatott Kona Electric az első tisztán elektromos hajtású kompakt SUV, ami akár az olcsóbb Teslától is elvehet vevőket.

A genfi autószalonnak otthont adó Palexpo egyik pavilonjára tette ki bátor plakátját a Hyundai, amiben egyenesen a Tesla-vezér Elon Musknak üzennek. A hirdetésen az új Kona Electric látható, a kompakt crossover villanymotoros változata, mint az első elektromos autó ebben a divatos kategóriában.

Rögtön két változatban készül, 135 és 204 lóerővel, 300 és 470 kilométeres hatótávval, méghozzá a valósághoz közelebb álló új mérési ciklus szerint, ami elég ígéretesen hangzik.

Ráadásul nem ez az egyetlen zöld rendszámos autó a Hyundainál, hiszen ott az Ioniq, ami a sima hibrid mellett konnektorról tölthető hibrid és tisztán elektromos változatban is kapható, és most mutatkozott be a Nexo is, a hidrogénnel tankolható, villanymotorral hajtott, szintén károsanyag-kibocsátás nélküli üzemanyagcellás crossover.

Nézd meg közelebbről is a Hyundai elektromos autóját:

Még nem tudjuk, hogy mikortól kapható a Kona Electric, és azt sem, hogy mennyiért, de a genfi szalonon látott végleges modell elég esélyesnek tűnik arra, hogy az egyik legnépszerűbb elektromos autó legyen a következő években, amire pedig a Teslának is figyelnie kell.

Még több információért olvasd el a bemutatónkat:

És ezt olvastad már?
Szerinted ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka? Szavazz!
Ajánlunk neked 3 gyönyörű panorámával megáldott szpotot túrázáshoz