Sárkány, középkori lovagok, versenyautó és óriási szappanbuborékok is feltűnnek a számunkra ismerős budapesti utcákon a vadonatúj Hyundai Kona reklámfilmjében. A félperces klip a gyerekkorunkat juttatja eszünkbe, amikor azt gondoltuk, hogy minden lehetséges – de miért ne gondolhatnánk ezt ma is? Így készült Budapesten az új Kona mesebeli reklámja.

Budapest számtalan kisebb-nagyobb reklámfilm és hollywoodi szuperprodukció forgatásának helyszíneként szolgált már, és nemrég nálunk készült az új Hyundai Kona reklámja is. Abban mégis eltér a korábbi filmektől, hogy az ismerős utcák ezúttal egészen mesebeli történetnek adnak otthont. Rendkívül látványos lett a filmecske, azt meg kell hagyni, mi pedig bepillanthattunk a kulisszák mögé, hogy megmutassuk, hogyan készül el egy ilyen reklámfilm.

Kalandok az új Konával

Ebben a kedves kis sztoriban a Kona a hős, ami egy kalandos utazásra indul a városban. Útközben vágtázó lovagokkal és az égen repkedő sárkánnyal találkozik, majd egy versenyautóval és egy monster truckkal is összefut. Mindez persze csak a képzelet szüleménye, egy kisfiú, Noé találta ki, akit a családi Konával tett utazások ihlettek meg. Mi pedig csak ámulunk, hogy ezt a gyermeki álomvilágot milyen ötletesen váltották valóra Budapesten.

Például az életnagyságú Kona éppen úgy vesz 360 fokos fordulatot menet közben, mint ahogyan mindannyian játszottunk a játékautóinkkal, amikor gyerekek voltunk. Ezt a szokatlanul látványos hatást úgy érték el, hogy az autót egy speciális forgó platformra helyezték, amit eleve erre a célra épített a stáb magyar műszaki csapata. Szinte a semmiből alkották meg ezt a zseniális eszközt, amely a forgatás egyik leglátványosabb eleme volt.

A forgatás egyébként teljesen olyan volt, mintha csak egy igazi hollywoodi mozifilm készülne.

Sokan megálltak, és megnézték, hogy mi történik ott, ahol lovagok és lovak, fagyiskocsi és rendőrautó, monster truck és versenyautó is egyszerre áll az utcán. A sárkány sajnos nem tudott eljönni, ezért az óriási buborékokhoz hasonlóan CGI segítségével varázsolták a képekre. Igaz, a buborékokat a stáb tagjai fújták hozzá, a játékautókat pedig szívószálakkal mozgatták.

Neves rendező, magyar szakemberek

A felvételek öt napig készültek, de az előkészületekkel együtt összesen két hetet töltött a stáb Budapesten, méghozzá neves rendező vezetésével. Nicolai Fuglsig neve sokaknak ismerős lehet, ő rendezte a 12 katona című mozifilmet Chris Hemsworth főszereplésével. A dán rendező mellett magyar szakemberek is dolgoztak a forgatáson, többek között Erdély Mátyás operatőr és Hévizi Tamás, aki a drónfelvételekért felelt.

Miért éppen Budapestet választották egy ilyen modern autó reklámfilmjének forgatásához?

A fővárosunkat régóta nagyszerű forgatási helyszínként ismerik, mivel rugalmas, alkalmazkodó város, ahol minden megvan, ami egy ilyen produkcióhoz kellhet, tapasztalt stábokkal és a technikai know-how-val együtt. A különböző részekhez nagyszerűen illettek a klasszikus épületek, amilyenek az Alkotmány utcában vannak, a különleges helyszínek, mint az Alagút, és a modern negyedek, mint ami az Öböl-park mellett épült fel.

Mikor felejtetted el, hogy minden lehetséges?

– ezzel az erős üzenettel zárul a Hyundai Kona reklámfilmje, ami eszünkbe juttatja, hogy soha ne adjuk fel álmodozó gyermeki énünket, hiszen a céljainknak csak a fantáziánk szabhat határt. Meg persze azt is, hogy itt az ideje megismerned a vadonatúj Konát, amely divatos stílusával, vezetési élményével, modern felszereltségével és akár 490 kilométeres hatótávjával minden eddiginél jobb elektromos autónak ígérkezik.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Hyundai.

Ez is érdekelhet:

Szinte kinőtte a kategóriáját az új Hyundai Kona Electric

Most az új Kona elektromos változatáról árult el részleteket a Hyundai.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában