Látjuk, hogy a Hyundai hogyan hódít meg egyre több kategóriát, a legutóbb éppen a sportkompaktok közé érkeztek erős versenyzővel, az i30 N-nel. Ha egy roadstert is építenének, akkor nagy siker lenne, ha úgy nézne ki, mint ezeken a képeken.

A Hyundai újonnan alapított N részlege ugyanaz a koreai márkának, mint a Mercedesnél az AMG vagy a BMW-nél az M. A vezetője éppen az utóbbitól érkezett, és elég komoly riválist mutatott be az i30 N-nel.

275 lóerővel támad a németekre a Hyundai

A nevében is a Nürburgringet idézi, és jól bírja a pályázást az i30 N.

A terveik között egyelőre nem szerepel egy kétüléses roadster építése, pedig ha úgy nézne ki, mint a képeken, akkor nagy siker lehetne.

Nem a gyári dizájnrészleg, hanem a koreai Yeonjoon Park készítette a képeket, és a grafikus nem egyszerűen egy másik autó képét photoshopolta át, hanem 3D-ben megtervezte az autót, és különböző szögekből is megmutatta, hogy lássuk, mennyire jól néz ki.

Még a marketingeseknek is segített azzal, hogy elnevezte az autót, aminek Hyundai N Roadster lehetne a neve.

Az arányai klasszikusak, a képek alapján kompakt méretű, vászontetős kétülésesről van szó, amit a Hyundai jellegzetes hűtőmaszkja, valamint az i30 N-en látott világoskék fényezés is felismerhetővé tesz.

A motorjáért sem kellene messzire menni, számunkra bőven megfelelne az a 275 lóerős turbós kétliteres, ami az i30 N-t mozgatja.

Ez is érdekelhet:

Az ár-élmény bajnok – Hyundai i30 N-teszt

A Hyundai történetében nagyon fontos karakter lesz az N.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában