Az elmaradt genfi autószalonra készült a Hyundai azzal a tanulmányautóval, amiről most még több részletet mutattak meg. Az áramvonalas elektromos autót akár ebben a formában is gyártásba adhatnák.

A Hyundait praktikus és megbízható autók gyártójaként ismerjük, erre egyszer csak előállnak egy olyan dögös koncepcióval, ami rögtön felkelti a birtoklási vágyat.

Gyönyörű tanulmányautót alkotott a Hyundai

Porsche és Tesla is eszünkbe jut róla.

A Prophecy a genfi autószalonra készült tanulmányautó, és mivel a kiállítás idén elmaradt, most még több részletet megmutattak erről a futurisztikus csodáról.

Az áramvonalas formája éppúgy eszedbe juttathatja a Tesla Model 3-at, mint a Porsche Taycant,

de a koreai márka szerint valójában az „érzéki sportosságnak” hívott új irányzatukat vetíti előre. Nem lennénk ellenére, ha a jövőben ilyen jól nézne ki minden Hyundai, külön érdekesség a pixelekből összerakott első és hátsó lámpa.

A szemközt nyíló ajtókon át megközelíthető utastér is olyan futurisztikus, mint ami egy tanulmányautóhoz illik.

Például kormánykerék egyáltalán nincs, két joystickkel lehet irányítani, de a Prophecy egyébként is önvezető lesz. Az ablakokat sem lehet lehúzni, helyette egy állandóan működő automata légtisztító-szellőztető rendszert képzeltek el.

A Prophecy természetesen teljesen elektromos hajtású, ugyanarra az alapra épül, mint az előzőleg bemutatott, régiautó-formájú Concept 45, a padlóba épített akkumulátorral és kompakt villanymotorokkal.

Ha gyártásba is kerülne, akkor tisztán elektromos sportlimuzinként tényleg a Tesla ellenfe lehetne belőle.

Ez is érdekelhet:

Megújult i30-cal indul a Golf ellen a Hyundai

Nem tűnik el a szívómotor, de mild hibrid is lesz.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában