Lehet, hogy a képeken látható Hudson úgy néz ki, mint Doki a Verdákból, amikor elhagyta magát, de ebben a példányban megvan az erő, amivel újra megnyerhetné a Szelep-kupát, ugyanis a Corvette ZR1 motorját szerelték bele.

A Hudson egy 1957-ben megszűnt amerikai autómárka, és ha máshonnan nem, akkor a Verdákból biztosan ismered, Doki egy 1951-es évjáratú Hornet volt. A képeken egy ennél kicsivel idősebb, 1949-ben gyártott példány látható, ami első pillantásra elhanyagoltnak néz ki, pedig rengeteg a munka benne, és ez már a kész autó.

A kaliforniai Icon műhelyében készült, ahol úgy újítanak fel veteránokat, hogy ne tűnjenek tökéletesre restaurált műtárgyaknak, de legyen bennük valami izgalmas.

A patinás ’49-es Mercury alatt egy Tesla elektromos hajtása rejtőzik

Stílusosan alakították elektromossá a veterán amerikai kupét.

A legutóbb például egy ’49-es Mercury Eight Coupé kapta meg a Tesla Model S hajtását, most pedig ezzel a Hudson Coupéval műveltek csodát.

Az eredeti helyére a Corvette ZR1-ből származó 6,2 literes V8-as motor került 638 lóerővel,

és hogy elbírja az önhordó karosszéria, segédkeretekkel erősítették meg. A hajtást négyfokozatú automata váltó továbbítja a hátsó kerekekre, Brembo a fékrendszer, és az Icon alaposan leültette a Hudson kupéját, hogy még dögösebben nézzen ki.

A karosszéria patináját meghagyták, de az utasteret teljesen átdolgozták, persze retró stílusban.

A padlót és a tetőkárpitot gyapjúból készítették, az üléseket borjú és aligátor bőre borítja, még a napellenzők is krokodilbőrből vannak. Focal hifivel és modernebb klímával ez a Hudson teljesen új életre kelt az Icon keze nyomán.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Sportosabb kupé lett a frissített 2-es BMW

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

További cikkeink a témában