Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 456 GT nem tartozik a Ferrari legvágyottabb típusai közé, és ezért is adják olyan kedvező áron, pedig egy 12 hengeres túrakocsit kapunk érte, ami ebben az elegáns vörös színben, kézi váltóval egyszerűen telitalálat.

1992-ben jelent meg, és tizenegy éven át maradt gyártásban a 456 GT, ami az utolsó bukólámpás modell volt a Ferrari kínálatában, elegáns formáját a Pininfarina stúdiónál tervezték. A 2+2 üléses túrakocsit egy 5,5 literes V12-es motorral szerelték, és a nevét arról kapta, hogy minden egyes hengere 456 köbcentis.

és 309 km/órás végsebességével a Porsche 959 után a második leggyorsabb négyüléses sportautó volt a világon. Összesen 3289 darab készült a típusból, és mára igazi titkos tipp vált belőle.

és a nyitott kulisszás váltókar már a látványért megéri. Ebben az autóban használt a Ferrari utoljára bolygóműves automatát, nem véletlenül, lassúsága nem illett a sportkocsihoz, ezért is a kézire szavaznánk.

fekete Connolly bőrkárpittal. A kaliforniai utakat rótta, de nem mentek sokat vele, még csak 66 ezer kilométer van benne, és ehhez képest nagyon vonzó a 73 500 dolláros ára, ami 22 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.