A Forma–1-es gyártók versenyét nem a Ferrari nyerheti meg, hanem a Mercedes bukhatja el.

Lewis Hamilton Mexikóban megszerezte ötödik világbajnoki címét, viszont a Mercedes még nem nyerte meg a bajnokságot a konstruktőrök között. Bár előnye 55 pont a Ferrarival szemben – ami azért jelentősnek mondható két futammal a vége előtt – matematikai esélye még így is van a maranellóiaknak.

A Brazil és az Abu-dzabi Nagydíjon összesen 86 pontot gyűjthet egy istálló, a Ferrarinak pedig átlagosan 28 pontot kellene hoznia futamonként a Mercedesen, hogy 2008 után ismét világbajnoknak mondhassa magát az olasz csapat.

A Mercedesnek nem kell megfeszülnie, ha a két pilótája, vagyis Lewis Hamilton és Valtteri Bottas nem végez az 5-6. helynél hátrébb egyik futamon sem – de elég két 5., egy 6. és egy 7. hely is –, akkor zsebben is van az újabb vébécím, ami zsinórban már az ötödik lesz.

A realitás az, hogy simán megnyeri a gyártók versenyét is a Mercedes, bár az Amerikai és a Mexikói Nagydíjon is szemmel láthatóan (gumigondokkal) szenvedtek Hamiltonék, elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Ferrarin és a Red Bullon kívül még egy istálló befészkelje magát a Mercedes elé.

(Fotó: Twitter)

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó