Így készült Legóból az életnagyságú McLaren

2000 órába telt összerakni a McLarennél az új 720S életnagyságú modelljét Legóból, de a márka legújabb filmjén egy perc alatt megnézheted, hogyan építenek a profik egy igazán élethű sportkocsit az apró kockákból.

280 ezer kockából épült fel a McLaren legújabb modellje, a 720S életnagyságú változata, amit a goodwoodi fesztiválon állítottak ki, és bámulatosan élethű lett. A profi modellen hatan dolgoztak a McLaren műhelyében, összesen 2000 órát vett igénybe az építés, az utolsó 13 ezer kockát pedig már a goodwoodi látogatók tehették fel, amivel jótékony célra is gyűjtöttek.

Most pedig egy egyperces videón nézheted végig, hogyan épül fel egy ilyen méretes játékautó. Ha azt hinnéd, hogy a Lego könnyű, akkor meglepő lehet, hogy a kockákból épült változat nehezebb az igazinál, nem is kevéssel. 1600 kilogrammot nyom, miközben a 720 lóerős biturbó V8-assal szerelt valódi, működő sportkocsi csak 1283 kilogramm.

208 600 fontos, azaz 70 millió forintos ára miatt kevesek játékszere lehet az igazi 720S, de a Legóból épült változatot te is hazaviheted. Persze nem az életnagyságút, hanem a kevésbé élethű miniatűr készletet a Speed Champions sorozatból, ami alig négyezer forintért 161 kockából áll, és fél óra alatt össze lehet rakni.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon