A legújabb technikával már egészen elképesztő autós jeleneteket tudnak forgatni, amihez ilyen kamerás autókat használnak. A legújabbat a Ford Edge ST-ből készítették el, és most meg is nézheted, milyen lett.

Száguldó autót felvenni egy másik száguldó autóból lehet a leglátványosabban, erre a célra számtalan kamerás kocsit építettek már. Az ezzel foglalkozó Pursuit Systems flottájában a BMW X5 M, a Mercedes-Benz ML 63 AMG és a Porsche Cayenne Turbo mellett már egy új Ford Edge ST is megtalálható.

Nem véletlenül választanak nagyteljesítményű szabadidő-terepjárókat erre a célra,

hiszen a kamerás kocsinak el kell bírnia a tetejére erősített állványos felszerelés közel ötszáz kilogrammos tömegét, miközben akár 160 km/óra feletti sebességgel kell üldöznie a felvenni szánt autót. A Fordnál az új Edge ST változatát ajánlották fel erre a célra.

Végre olyan izmos lett a Ford SUV-je, mint amilyennek kinéz

335 lóerős biturbó V6-ost kapott az Edge ST.

A 2,7 literes, biturbó V6-os motor ebben a modellben 335 lóerős teljesítményre képes, nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik hozzá. Az átépítés során tuningolták a motort, bukókeretet szereltek be, az autó alá pedig légrugós rendszert tettek, hogy elbírja a nagyobb tömeget, és egyben finomabban rugózzon a felvétel közben.

A tetőre szerelt giroszkópos kameraállványt az utastérben ülő szakemberek irányíthatják joystickkel, és ehhez rendesen be kellett kábelezni a Fordot. A végén pedig az egész karosszériát matt fekete fóliával vonták be, még a lámpákat is, hogy ne tükröződjön a felvenni kívánt autón. Az első képeket egyébként éppen egy GT40-ről készítették.

Ez is érdekelhet:

A világ leggyorsabb kamerás autója lett ez a Lamborghini HuraCam

A kamera háromszor annyiba került, mint az autó.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában