Az Apple már most is ott van a legtöbb új autó műszerfalán a CarPlay-jel, de még látványosabb lenne, ha a teljes fedélzeti rendszert az iOS köré terveznék.

Az okostelefon-tükrözés, az Android Auto és az Apple CarPlay megjelenése nagy előrelépést jelentett az új autók használhatóságában, hiszen a gyakran bonyolultan kezelhető, de hiányos funkciójú gyári rendszerek helyett immár a telefonunkon megszokott alkalmazásokat használhatjuk, újabban már vezeték nélkül is kapcsolódhatunk.

Még egyszerűbb lenne, ha az autó fedélzeti rendszerét eleve az Apple vagy a Google tervezné, és ez közelebb van, mint gondolnánk.

A Volvóhoz tartozó Polestar 2-es nagyméretű érintőképernyőjén már Android-alapú rendszer fut, amin eleve van Google Maps és Spotify, újabb alkalmazásokat pedig a Play áruházból lehet letölteni hozzá.

Most egy dizájner azt képzelte el, hogy milyen lenne, ha az Apple tervezte volna a Tesla fedélzeti rendszerét.

A koncepciót a Model 3-ban található 15 colos érintőképernyőre álmodta meg, és a rövid kedvcsináló videó alapján olyan logikus és letisztult lenne a rendszer, mintha csak a Tesla sajátja lenne. Ki tudja, hátha ehhez hasonló fut majd egyszer az Apple autójában is.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés