Íme a motorbiciklik motorbiciklije

Nem vagyunk benne biztosak, hogy ennek a címnek van értelme, de ugyanígy vagyunk a Tarso Marques által tervezett motorbiciklivel is. Egy biztos: a TMC Dumont a legextrémebb, legelszálltabb vas, amit valaha láttunk.

Ha egy tehetségesebb sci-fi író elképzelné, milyen járművekkel fogunk közlekedni úgy száz-százötven év múlva, talán az közelítené meg valamennyire a küllők nélküli, 36 colos kerekeken guruló, repülőgép-motorral hajtott és az utolsó csavarig teljesen egyedi motort.

Tény, hogy a Dumont nem kispályásoknak való, hiszen Marques annyira szabadjára engedte a fantáziáját a tervezés közben, hogy hasmagassága gyakorlatilag nincsen. Ha nem vigyázol, könnyen úgy járhatsz vele, mint az orosz műmájerek, akik csak az első fekvőrendőrig jutnak az ültetett Ladával.

Ettől függetlenül a Dumontot hatalmas élmény lehet vezetni, főleg úgy, hogy közvetlenül előtted ott dübörög a már említett, háromszáz lőerős Rolls-Royce Continental motor, amit a tervező nagyon helyesen szemérmetlenül közszemlére tett, hiszen oldalról semmi sem takarja a repülőgépekbe szánt V6-ost.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon