Jó okkal alakították elektromos hajtásúra a világ legszebb autójának tartott Jaguart, és bár az E-Type átépítését vissza lehet fordítani, a munkát végző texasi műhelyben azt mondják, hogy erre nem szokott igény lenni.

Nem ez az első alkalom, hogy elektromos hajtásúra alakítják a Jaguar időtlen szépségű sportautóját, már a gyár is készített saját változatot E-Type Zero néven. Most egy olyan példányt mutatunk, amely a texasi Moment Motor Company műhelyében készült, méghozzá azzal a céllal, hogy még tovább napi használatban lehessen tartani ezt a gyönyörű veteránt.

Az elektromos hajtás építésének receptje nem változott, a 60 kilowattórás akkumulátort egyenletesen osztották el a karosszériában, hogy tökéletes maradjon a súlyelosztás, míg

a villanymotort az eredeti váltó helyére rejtették, és szénszálas anyagból készült kardántengelyen hajtja a hátsó kerekeket.
Az eredeti soros hathengeresnél erősebb a 300 lóerőre képes elektromotor, ami 5,5 másodperc alatt gyorsítja százra a Jaguart,

azonnal elérhető nyomatékával jóval élénkebbé teszi a korabelinél. Az egy feltöltéssel elérhető hatótávja ugyan nem megy rekordszámba, de a 280 kilométer egy ilyen hobbijárműhöz bőven elegendőnek hangzik.

A Moment Motor Company úgy dolgozta át a Jaguart, hogy bármikor visszaépíthető legyen benzinesre, amihez megőrzik az eredeti motorját és sebességváltóját, bár szerintük a vevőket nem érdekli majd a visszaút.

Mint mondják, az ilyen korú autók rendszeres bütykölésétől is megkíméli azt, aki nem épp azt élvezi a veteránozásban.

Legendás stílusát megőrizte, a teljesítménye még lenyűgözőbb, és nemcsak erősebb lett, de megbízhatóbb is, és élvezetesebb is a vezetése. A Moment Motor Company már eddig is számtalan klasszikus autót épített át elektromosra, ennek ára pedig a bevitt autó állapotától függően 75 és 150 ezer dollár között mozog.

Ez is érdekelhet:

Ötven évet pihent egy garázsban ez a Jaguar E-Type roadster

Új kora óta alig futott, de lesz vele munka, mire újra használhatják.

Gyönyörű modernizált veteránt építettek a Jaguarnál

Az E-Type eleve a világ legszebb autójának számít, így még inkább az lett.

Minden idők legszebb autója – mondta erre a Jaguarra Enzo Ferrari

Az E-Type az egyik legsikeresebb Jaguar-sportkocsi, állandó résztvevője mindenféle valaha volt legszebb-listának. Szinte erkölcsi kényszer, hogy bemutassuk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

John Cena a legújabbra cserélte Honda Civic Type R-jét

További cikkeink a témában