2017-ben még prototípusként mutatta be a tisztán elektromos hajtásúvá alakított E-Type Zerót a Jaguar, de sokat sejtetően megjegyezték, hogy akár gyártani is tudnák a zéró emissziós klasszikust. Most bejelentették, hogy gyártani is fogják.

Újabban egyre divatosabb úgy felújítani egy veterán autót, hogy az eredeti motor helyére tisztán elektromos hajtást építenek. A Jaguar megelőzte a kisebb műhelyeket azzal, hogy egy éve saját maga mutatta be az E-Type Zero prototípusát. A világ legszebb autójának tartott klasszikus sportkocsiból akkor csak egyetlen egyet építettek, amivel Harry herceg és Meghan hajtott el az esküvőjéről.

Saját autót is be lehet küldeni a Jaguarhoz átalakításra, és a rajongók megnyugtatására elmondták, hogy a művelet nem végleges, ha valaki meggondolta magát, akkor gond nélkül vissza lehet alakítani benzinesre az autót.

A 40 kilowattórás lítiumion akkumulátort ugyanis az eredeti hathengeres motor helyére építik be, a 300 lóerős elektromotort pedig a korábbi sebességváltó helyére, és a hajtáslánc tömege is nagyjából akkora, mint az eredetié.

Csak néhány részlet utal a modern korra, így a fényszórók teljesen LED-esek, a műszeregység színes kijelzős, és a középkonzolra is érintőképernyő került.

Az átépítés árát még nem árulta el a Jaguar, de a tervek szerint 2020 nyarán már át lehet venni az első példányokat, addig pedig minden részlet kiderül a gyönyörű E-Type tiszta üzemű változatáról.

Olvasd el az E-Type történetét:

Minden idők legszebb autója - mondta erre a Jaguarra Enzo Ferrari - Roadster

Az E-Type az egyik legsikeresebb Jaguar-sportkocsi, állandó résztvevője mindenféle valaha volt legszebb-listának. Szinte erkölcsi kényszer, hogy bemutassuk, de boldogan tesszük. Komoly reklámértéke van, ha egy film főszereplőjéhez egy bizonyos autó kötődik: James Bond Aston Martinja, Magnum vagy Sonny Crocket Ferrarija, Bullitt Ford Mustangja, a Doki DeLoreanje mind példa erre (Columbo alig járóképes Peugeot-ja és Taki bácsi kehes kocka Ladája kevésbé).

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon