Nem tudjuk, mennyire okos dolog az emberekben vezetés közben azt az illúziót kelteni, hogy éppen a Need for Speed-et tolják, de az tuti, hogy a Jaguar virtuális szélvédőjénél jobb autós technikai újítást nem láttunk mostanában.

Az információkat három dimenzióban kivetítő szélvédő minden adatot megad a sofőrnek, amit egy átlagos HUD, az autó sebességétől kezdve az üzemanyagszintig, de az igazán nagy trükk nem ez. Az ugyanis akkor kezdődik, amikor a zsírúj FType-oddal felhajtasz egy versenypályára, ahol az ideális ívtől az aktuális köridőn keresztül a versenyben elfoglalt helyezésedig mindent látni fogsz, amit egy tisztességes videojátékban látnál. Hogy még kényelmesebb legyen a vezetés, a szélvédő gesztusirányítással működik, így egy mozdulattal kapcsolhatod be a rádiót és az ablaktörlőt, vagy engedheted le az ablakot.

Mindez most még talán sci-finek hangzik, de egyáltalán nem az: a britek szerint a hihetetlen technológia néhány éven belül a sorozatgyártott modelljeikben is elérhető lesz, addig pedig már csak azt kell kitalálniuk, milyen kézmozdulattal tudod majd visszarakni az autódat a pályára, ha véletlenül lesodródtál egy tempósabb jobbosban.

És ezt olvastad már?
Egy példányban épült szuperautókkal búcsúzik a tisztán V12-es a Lamborghininél
További cikkeink a témában