A Jaguar három éve már alkotott egy szupersportautót a Gran Turismo előző részéhez, most pedig itt a Vision GT-ből a Roadster változat, amit vezethetsz is.

2019-ben mutatta be a Vision GT névre keresztelt fantasztikus szupersportautóját a Jaguar, de csak virtuálisan, a lélegzetelállító formájú pályagép ugyanis a Gran Turismo 6-hoz készült. A hetedik részhez most újabb autót alkotott a Jaguar: elkészült a Vision GT Roadster változata, ami még elképesztőbb lett az elődjénél.

Csak a virtuális világban létezik az autó, de a Jaguar nagyon is valóságos paraméterekkel képzelte el,

ugyanis Vision GT Roadster három elektromotorja összesen 1020 lóerővel és 1200 Nm-rel szaggatja a pixelekből készült aszfaltot. A gyorsulása is földöntúli, hiszen 1,65 másodperc alatt rajtol százra, és akár 320 km/órával is száguldhat.

A Jaguar szerint, ha valóra válna, akkor alumíniumból és szénszálas anyagból készülne a Vision GT Roadster, de erre nem kerül sor – a szerintünk fantasztikusan sikerült Gran Turismo 7-ben azonban te is kipróbálhatod. Reméljük, hogy a Jaguar dizájncsapata minél több elemet átemel majd róla a márka jövőbeli autóira, amelyek szintén elektromos hajtásúak lesznek.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral