Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostanra úgy tűnik, hogy a Jaguar Land Rovernél nincs olyan kérés, amit ne teljesítenének. Ha elég tehetős vagy, akkor újragyártanak neked olyan legendákat, mint a Jaguar E-Type, vagy az első Range Rover, a legutóbb pedig az Iron Maiden dobosának alkottak egy modernizált XJ-t.

1982 óta az Iron Maiden dobosa Nicko McBrain, akiről még azt érdemes tudni, hogy a Jaguarok nagy rajongója. Már a harmadik XJ áll a garázsában, egy klasszikus darab, amit akkoriban gyártottak, amikor csatlakozott a legendás metálbandához, 1984-ben. Mostanra pedig Nicko is megérkezett oda, hogy elvigye a Jaguarhoz, és megkérje őket, hogy dobják fel egy kicsit.

Persze nem egyszerűen egy szervizbe vitte, hanem a Jaguar Land Rover Classic műhelyébe, ahol képesek csodát tenni. Ez az a részleg, ahonnan olyan Jaguar E-Type és első szériás Range Rover úgy kerül ki, mintha most jött volna ki a gyárból. Ha pedig olyan tehetős vagy, mint Nicko, akkor a kedvenc Jaguarodból is valami egészen elképesztőt alkotnak neked.

Már első pillantásra látszik, hogy ez nem egy korhű veterán, hiszen az 1984-ben gyártott autó mályvaszínűre fényezett, kiszélesített karosszériája alá 18 colos kerekek és 235/45-ös abroncsok kerültek, a fényszórókban pedig LED-ek világítanak. A belső teret is modernebb anyagokkal, vörös bőrrel és fekete Alcantarával dobták fel, de a berendezésén is változtattak.

A műszerfal gombjait a Marshall gitárerősítők kapcsolói ihlették, a Jaguar emblémáját pedig Eddie, a fejre cserélték. Az autóban van navigáció, és mivel zenészről van szó, rendes hifi is került bele, az 1100 wattos rendszert Nicko ízlése szerint hangolták. Az XJ6 eredeti 4,2 literes, soros hathengeres motorja megmaradt, de az E-Type karburátorával dobták fel, a négyvégű kipufogó is egyedi.

Nicko első Jaguarjából is beépítettek néhány dolgot, így az XJ orrán lévő ugrómacska-szobor, vagy éppen a slusszkulcsok abból a régi példányból származnak. Az elkészült alkotást ezért stílszerűen Greatest Hits névre keresztelték, és a genfi autószalonon mutatták meg, bizonyítva, hogy nem csupán a teljesen elektromos hajtású I-Pace jelenti a Jaguar jövőjét.

És azt láttad már, milyen géppel közlekedik az Iron Maiden?

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.