Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyáron egyszer már megdöntötte a traktorok sebességrekordját a JCB, de úgy tűnik, hogy a Fastrac One szerintük nem lett elég gyors, ezért még egyszer nekifutottak. A továbbfejlesztett változattal bőven 200 km/óra feletti tempót mentek.

A Williams F1-es csapatának mérnökei tervezték a légterelőket arra a JCB traktorra, ami júniusban egyszer már megdöntötte a traktorok sebességrekordját, miután 166,7 km/órával száguldott a York közelében lévő reptér kifutópályáján.

Az eredménnyel nem elégedtek meg, alaposan átdolgozták a gépet, hogy még gyorsabban száguldjanak vele.

A Fastrac traktor 7,2 literes, hathengeres dízelmotorja alapból 284 lóerős, de nagyobb turbótöltővel, elektromos kompresszorral, vízbefecskendezéssel és jéghűtéssel

A váltó hatfokozatú kézi, a szériától teljesen eltérő, gyorsulásra kihegyezett áttételekkel, az abroncsokat is nagyobb tempóra tervezték.

Már a külsején is látszik, hogy száguldásra termett: a kisebb kabinnak jobb a légellenállása, az alumínium és szénszálas anyagok használatával 3,5 tonnát faragtak le a tömegéből, és

Az eredményt ezúttal is két irányban mért sebesség átlagából kapták.

és ezúttal jóval gyorsabban ment, mint legutóbb. Az egyik irányban a 247,5 km/órát is elérte, a két mérés átlaga 217,57 km/óra lett, ami egyértelműen új rekordnak számít.

Nézd meg, hogyan ment a Fastrac Two, és próbáld megérteni a sofőrjét:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.