Most már biztos, hogy az idei frankfurti szalonra viszi el a Suzuki a legújabb Swift csúcsváltozatát. Az új Swift Sport pedig akár 140 lóerős turbós motort is kaphat.

Sportváltozat mindig is volt a Suzuki Swiftből, már akkor is, amikor még nem nálunk gyártották a típust. Az első, kockaforma generáció csúcsa volt a GTi, ami az 1,3 literes, 101 lóerős motorjával 196 km/órával is száguldhatott.

Az esztergomi régi Swifttel aztán egy kicsit más irányba ment el a Suzuki, de 2005-től ismét menő lett a Swift, a vagány formájú kisautóval pedig visszatért a sportváltozat is. A Swift Sport 1,6 literes, 125 lóerős motort kapott, amivel ment, mint a golyó.

Nem volt kérdés, hogy a következő generációból is készül Swift Sport, amit minden téren egy kicsit jobbá tettek. Az 1,6 literes motorja már 136 lóerős volt, a váltóját hatfokozatúra cserélték, és később ötajtóst is gyártottak belőle. Igazi titkos tipp a kisautók között.

De a Swift esztergomi gyártásának vége szakadt, a vadonatúj generáció már Japánból jön. Nemsokára pedig sportváltozatban is, a Suzuki ugyanis bejelentette, hogy szeptemberben Frankfurtban leplezik le a Swift Sportot, és egy képet is mutattak róla.

Élénk sárga színben, nagy hűtőmaszkkal, haragos lökhárítóval elég jól mutat, főleg ezeken a kéttónusú felniken. Műszaki részleteket még nem árultak el róla, de szinte biztos, hogy a Vitarából ismert 1,4 literes, turbós motort kapja 140 lóerővel, úgyhogy elég jónak ígérkezik.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában