Az új generációs A-osztályból még az eddig ismert csúcsváltozatot sem mutatta be a Mercedes-AMG, de máris bejelentett egy újabbat. Az A45-höz képest az A 35 lesz az a modell, amivel beléphetsz a hárombetűs sportmárka világába.

A 45 AMG néven a vadonatúj A-osztályból is várhatjuk az igazán sportos változatot, de addig is a Mercedesnél egy szerényebb kivitelen dolgoznak. Mercedes-AMG A 35 lesz a neve, és meg is mutattak róla két képet, amin olyan élénk sárgában pompázik, hogy erről rögtön észre fogod venni.

Ha jól megnézed, akkor láthatod, hogy hatalmas hátsó szárnyat is tettek az autóra, de a hűtőmaszkja ugyanaz, amit az új A-osztályon is láthatsz, a függőleges rácsozású Panamericana hűtőmaszk valószínűleg a korábbinál is izmosabb A 45 AMG kiváltsága lesz majd.

Az elődjében 381 lóerős volt a kétliteres, turbós négyhengeres motor, és az új A 45-ben még ennél is többre, szinte biztos, hogy legalább 400 lóerőre számíthatunk, hogy felvegye a versenyt az Audi RS3-mal és a következő BMW M140i-vel. Az A 35-ben pedig 300 lóerő körül lesz a teljesítmény, ami még mindig bőven elég ahhoz, hogy ígéretes élményautó legyen belőle. A párizsi autószalonig minden kiderül.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó