2019-ben a Škoda is beszáll az elektromos autózásba. Genfben még csak tanulmányként mutatkozik be a látványos formájú Vision iV, ami csak később kerülhet gyártásba, de még ebben az évben két konnektorról tölthető Škoda is piacra kerül.

Nem számít meglepetésnek, ha manapság csinos és műszakilag is fejlett autókat mutat be a Škoda, ilyen a hamarosan érkező kompakt Scala és a crossoverek közt induló Kamiq is. De még ezen felül is készülnek újdonsággal idénre a csehek, például Genfben mutatják be a legújabb tanulmányautójukat. A másfél éve leleplezett Vision E után egy újabb elektromos hajtású kupéterepjáró lesz az.

Nem gondoltad volna, hogy ez a kupéterepjáró egy Škoda

Elektromos kupéterepjáróval készülnek a csehek.

Az ezúttal Vision iV névre keresztelt koncepció, ha lehet, még látványosabb lesz a korábbinál.

A márkára jellemző stíluselemek, mint a hűtőmaszk és a fényszórók formája mellett sportos arányú, élekkel tagolt karosszériát kap az autó. A műszaki részletei csak később derülnek ki, de a bemutatása azt a szándékot jelzi, hogy a Škoda hamarosan egy elektromos crossovert adna gyártásba.

Pontosabban már idén, 2019-ben belép az elektromos autók világába a Škoda.

Az év hátralévő tervei közé tartozik két konnektorról tölthető modell bemutatása is. Az egyik a Citigo tisztán elektromos változata lesz, ami kevésbé meglepő húzás, a nálunk már nem is forgalmazott városi mini az autómegosztókból ismert Volkswagen e-up műszaki testvére lesz.

A másik Škoda, ami kiérdemelheti a zöld rendszámot, a Superb konnektorról tölthető hibrid változata lesz,

ez szintén idén juthat a kereskedésekbe, a 2015-ben megjelent harmadik generációs modell ráncfelvarrásával együtt. Aztán jön a többi: a Škoda legújabb tervei szerint 2022-re már 10 olyan modellje lesz, amiben elektromotor dolgozik.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk, milyen lesz a Škoda Kodiaq kistestvére

Genfben mutatkozik be, Kamiq lesz a neve.

És ezt olvastad már?
Megvan, mikor derül ki, hogy csalt-e annyira a Red Bull, hogy az Verstappen világbajnoki címébe kerüljön