Már egy éve tudjuk, hogy Ken Block az Audihoz szerződött, ahol egy elektromos S1 quattrót is építettek neki, de mostanáig kellett várnunk arra, hogy megmutassa, mire képes vele. Itt az Electrikhana!

Subaruval kezdte a pályafutását, de Fordokkal vált igazán ismertté Ken Block, aki éppen egy éve az Audihoz szerződött, hogy kiderüljön, az elektromos autózás korában is van-e jövője a Gymkhanának. Az Audi még egy saját elektromos pályagépet is épített neki, a legendás S1 quattro stílusában készült S1 e-tron quattro a Hoonitron becenevet kapta.

Az Electrikhana című videóban végre láthatjuk, mire képes az Audi brutális prototípusa.

A helyszín ezúttal az éjszakai Las Vegas, ahol Ken Block a neonfényes utcáktól a parkolóházak labirintusáig égeti megállás nélkül a gumikat, még egy bokszmeccs ringje körül és egy szálloda halljában is tesz egy karikát, miközben az Elvis-figura nem győz kapaszkodni a műszerfalon.

Az Audi pedig szépen elhelyezte a háttérben a motorsport-történelmének neves típusait,

például a Pikes Peakre épített sport quattrót, de ott az amerikai pályákról ismerős 90 IMSA GTO és a 200 Trans Am, meg a Le Mans-i gépek, az R8 LMP és az R18 e-tron quattro, de kilenc győzelmével a 24 órás futam rekordját tartó Tom Kristensen is benéz egy pillanatra.

A formáját és az erejét tekintve Ken Block Audija méltó örököse ennek a szériának, bár az elektromos hajtás vinnyogó hangját még szoknunk kell, de reméljük, hogy látjuk még ezt a dögös gépet a jövőben.

Ez is érdekelhet:

Fantasztikus versenyautót épített Ken Blocknak az Audi

A legendás S1 quattrót idézi meg az új Hoonitron.

Ken Block legújabb autója ez a malacrózsaszín Porsche

A Pikes Peak hegyi versenyen áll rajthoz az 1400 lóerős szörnyeteggel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés