A rózsaszín festésével a Porsche legendás Le Mans-i versenyautóját idézi fel Ken Block legújabb autója, a brutálisan gyönyörű 911-es, amivel az idei Pikes Peak hegyi versenyen áll rajthoz.

Ken Block csak jól járt azzal, hogy az Audihoz szerződött, hiszen olyan fantasztikus versenyautókat építenek neki, mint amilyen a 2021-ben leleplezett, tisztán elektromos hajtású S1 e-tron quattro Hoonitron. Most pedig itt van Ken Block legújabb versenyautója, ami ugyan nem Audi, de egy legendás Porschét idéz meg a festésével.

Ping Pig

1971-ben a Porsche egy újabb változatot épített a 917-es versenyautójából a 24 órás Le Mans-i futamra, és a rózsaszín karosszéria egyes részeit a hentesnél látott feliratokkal díszítették, ezért rövidesen megkapta a Ping Pig becenevet. A kvalifikáción még a leggyorsabb volt, de a futamon egy baleset miatt kellett feladnia az ötödik helyet.

Ken Block legújabb autója a Hoonipigasus nevet kapta, és nem csak az ikonikus versenyautót idéző rózsaszín festése miatt lehet érdekes. A klasszikus Porsche 911-est idéző formájú szörnyeteg csupán 1000 kilogrammot nyom, és egy

4 literes, dupla turbós hathengeres motor hajtja mind a négy kerekét 1400 lóerős teljesítménnyel.

A Hoonipigasus első bevetése az idei Pikes Peak hegyi versenyen lesz, amit június 26-án már századik alkalommal tartanak meg. A húsz kilométer hosszú, immár aszfaltozott pálya 156 kanyarja igazi kihívás elé állítja a versenyzőket. Ken Block nem először indul rajta, korábban egy 1400 lóerős klasszikus Mustanggal vette be a terepet.

Ez is érdekelhet:

Fantasztikus versenyautót épített Ken Blocknak az Audi

A legendás S1 quattrót idézi meg az új Hoonitron.

Behúzta a Pikes Peak rekordját az elektromos Volkswagen

Loeb és a Peugeot abszolút rekordját döntötték meg vele.

1400 lóerős Mustanggal hasít a felhők fölött Ken Block

Itt a Climbkhana, a hegyi versenyek gymkhanája.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés