Ken Block még csak pár hónapja szerződött az Audihoz, máris építettek neki egy elektromos versenyautót, ami a nevében és stílusában is a legendás S1 quattrót idézi meg.

A klasszikus Mustangból épített 1400 lóerős Hoonicorn jelentette eddig a csúcsot a garázsában, de Ken Block nemrég az Audihoz szerződött, ezért új gépet építettek neki. A nevén kívül a stílusában is a legendás S1 quattrót idézi az egyetlen példányban készült S1 e-tron quattro Hoonitron, ami immár természetesen teljesen elektromos hajtású.

March Lichte, az Audi formatervezője elmondta, hogy a prototípusoknál megszokott egy-másfél év helyett rekordidő alatt kellett összerakniuk az autót, a tervezéstől az elkészültéig mindössze négy hét telt el. Ken Block már ki is próbálta az S1 e-tron quattrót, és azt mondta, hogy

bár erős autókhoz van szokva, ez még neki is brutális.

A modern versenyautókhoz hasonlóan az S1 e-tron quattro is teljesen szénszálas anyagból készült vázra épül, az FIA szabványának megfelelő bukókerettel és tűzoltó rendszerrel. A két elektromotorja mind a négy kereket hajtja, és

a teljesítményét ugyan nem árulták el, de Block elmondta, hogy 150-nél is lehet driftet indítani vele.
Az S1 e-tron quattro az Audi Sport neckarsulmi központjában készült, ugyanott, ahol az R8 és az RS e-tron GT is születik.

A prototípus pedig nemcsak látványosságnak épült, hanem Block használatba is veszi, a fantasztikusan látványos Hoonitron az egyelőre Electrikhana néven készülő következő videójának főszereplője lesz.

Ken Block itt megmutatja, hogyan készült az S1 e-tron quattro:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában