Egyszerűen tökéletes lett a legendás Audi sport quattro modern változata, amiről az első bejelentés után most egy fantasztikus fotósorozatot is mutattak.

Sokunk kedvence az Audi legendás raliautója, a sport quattro, aminek a feltámasztásával az ingolstadti márka eddig csak óvatosan kísérletezett. A német E-Legend azonban belevágott az eredeti típus modernizálásába, és az EL1 néven bemutatott prototípus a legapróbb részletig tökéletesen idézi meg az ikonikus versenyautó stílusát.

Az első bejelentésére még csak néhány 3D képet tudtak mutatni róla, de időközben hivatalosan is leleplezték a prototípust, amihez méltó fotósorozat készült. A technikájáról a korábbi cikkünkben írtunk: a nevéből sejthető, hogy

az E-Legend EL1 teljesen elektromos hajtású, 816 lóerős, 2,8 másodperc alatt gyorsul százra és 255 km/órával száguldhat.

Csak a sport quattro hangja hiányozhat az EL1-ből, ami az őséhez hasonlóan gyűjtői ritkaság lesz, ugyanis mindössze 30 példányt építenek belőle.

Az E-Legend pedig nem áll meg ennyinél, még két további ralilegenda feltámasztását tervezi, és ezek közül az egyik állítólag a korábban Ferrari-alapokon már modernizált Lancia Stratos lesz.

Ez is érdekelhet:

Ken Block az Audihoz szerződött

Gymkhana a legendás quattróval? Megnéznénk!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nagyobb volt arra az esély, hogy belemegy, minthogy nem, mégis megúszta

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

További cikkeink a témában