Még csak egy hete adták át az M30-as autópálya újabb szakaszát, máris megjelentek azok az autósok, akik megfordulnak rajta, és a forgalommal szemben hajtanak.

Nemrég adták át az M30-as autópálya legújabb, 60 kilométeres szakaszát Miskolc és Tornyosnémeti között, és az utat az első napokban többen is rossz irányban használták. Az útkezelő kamerája is rögzítette, amint egy 82 éves nő meggondolta magát, és megfordult az autópályán, majd nagy sebességgel a forgalommal szemben vezetett 28 kilométeren keresztül. Szintén felvette a kamera azt az esetet, amikor egy 59 éves nő

a forgalommal szemben vezetett az autópályán, és kétszer is megfordult, mire sikerült lehajtania.

Sajnos ezzel balesetet is okozott, mert amikor két egymás mellett haladó lengyel kamionos észlelte a szembejövő autót, a leálló- és a külső sávba húzódtak le, és közben össze is ütköztek. A szabálytalan autós továbbhaladt, de a rendőrség mind a két esetben előállította a sofőröket, és intézkedett a jogosítványuk bevonásáról.

A szabálytalan sofőrökről készült videóban egy kerékpárost is láthatsz, aki jó ötletnek gondolta az autópályán tekerést.

Persze lehet az újonnan épült autópályaszakaszt, a nem megfelelő táblázást, a zavarba ejtő felfestést vagy a nem aktuális navigációs térképet okolni, csak nem érdemes.

Aki a volán mögé ül, fontos, hogy ne megszokásból vezessen, hanem figyeljen arra is, hogy mi történik körülötte. Ha mégis az autópálya rossz oldalára hajtasz fel, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy továbbhaladsz vagy megfordulsz. A közútkezelő szerint amint lehet, húzódjunk le a leállósávra és hívjunk segítséget.

Ez is érdekelhet:

Győzködni kellett, hogy ne hajtson a forgalommal szemben

Újabb hajmeresztő eset a magyar utakról.

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz