Meglepetésre egy vadonatúj modell premierjét jelentette be a Mazda a genfi autószalonra. A sejtelmes képen egy szabadidő-autó körvonalai láthatók, amiről csak később árul el részleteket a japán márka.

Még egy új Mazda lesz, amire vágyhatsz, legalábbis a japán gyártó egy vadonatúj modellel készül a genfi szalonra. Csak annyit árultak el róla, hogy ugyanarra a modern alapra épül, mint a nemrég bemutatott Mazda3, és a formája is ahhoz hasonlóan vonzó lesz. De ebből egyelőre nem sok látszik a róla közzétett képen.

Csak találgatni lehet, hogy milyen lesz az új modell, hiszen a kisebb CX-3-at nemrég frissítették fel, és a nagyobb CX-5 is a közelmúltban újult meg. A megoldás egy olyan típus lehet, ami méretben a kettő között helyezkedik el, és a neve logikusan CX-4 lehetne. A Mazda ezen a néven kínál már crossovert Kínában, de biztos, hogy Európának teljesen más autót fejlesztenek.

Már csak néhány hét, és Genfben minden kiderül, ahol az MX-5 megjelenésének harmincadik évfordulójára is kihoznak egy különkiadást. A világ legnépszerűbb roadstere több mint egymillió példányban kelt el eddig, amiből 350 ezret Európában adtak el.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Legendás őseivel kanyarog az új Countach ezeken a képeken