Ki az a Frank Stephenson? Aki az álomautóidat tervezte
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Biztos ismersz néhány híres autótervezőt, és biztos, hogy Frank Stephenson nincs közöttük. Pedig néhány legendás formát neki köszönhetünk. Mutatjuk, miket.

Ez a szimpatikus úr, Frank Stephenson tervezett már néhány olyan autót, amiről biztos álmodoztál már, de nem gondoltad volna, hogy az ő munkája. Casablancában született norvég és spanyol szülőktől, az apjának autókereskedése is volt, Frank pedig motorversenyzett, majd Kaliforniában tanult autós formatervezést.

A Fordnál kezdett Kölnben, és már az első munkája legendás lett: ő jegyezte az Escort RS Cosworth gigantikus hátsó szárnyát.

A BMW-hez került, ahol tizenegy évet töltött el, és legismertebb munkája az újjászülető MINI első generációja. Ha már ott volt, akkor a szintén óriási sikerré vált BMW X5-öst is megtervezte.


2002-ben már a Ferrarinál találjuk, munkái között pedig a Ferrari F430 és a Maserati szuperautója, az MC12 említhető.


A Fiatnál ennél nagyobb falatot bíztak rá: az olasz márkát kellett gatyába ráznia, és nem mondhatjuk, hogy a Grande Punto és a Bravo formája ne sikerült volna jól. De az új 500-as készítése körül is bábáskodott.

Frank Stephenson jelenleg a McLarennél dolgozik, a versenycsapatból sportkocsi-gyártóvá lett márka összes jelenlegi típusa a keze nyomát viseli, így az MP4-12C és a P1 is.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.